Brittisk universitetslärare vann poledancing-tävling

Forskaren Amy Cowles från Abbey Hulton är som vilken föreläsare på ett universitet som helst, med undantaget att hon har en hobby som i vissas ögon kan te sig något annorlunda – hon dansar poledance.

Amy Cowles började sin karriär som poledansare för fem år sedan och berättar för Daily Mail att dansen har förändrat hennes liv – till det bättre. Genom att dansa poledance har hon gått från att vara blyg och reserverad till att komma ut ur sitt skal och bli mer självsäker. Den numera mycket viga föreläsaren/dansaren är idag bekväm med att dansa på sin stång framför hundratals ögon på tävlingar runtom i landet, något som resulterat i första vinsten inom kategorin Semi Pro Instructor i Miss Pole Dance UK i Capel, Surrey. 

De positiva förändringarna som poledancingen medfört sträcker sig även utanför dansen, både mentalt och fysiskt. Cowles känner sig betydligt säkrare bland andra människor och är både hälsosammare och i bättre form än innan hon började dansa. Dansen har bidragit till att personer i hennes närhet som tidigare sett henne som en ”science geek” numera ser henne i ett helt annat ljus. Amy Cowles gillar att kontrasten mellan att vara labbassistent på Keele University och att dansa poledancing är så pass stor.

”It's a complete polar opposite to the pole dancing, but it's nice to have two completely different jobs because I get different things out of both of them”, säger hon.

Många har fortfarande förutfattade meningar om poledancing, men på senare tid har dansen som sport blivit mer accepterad och även bidragit till ett mer jämställt samhälle. Kvinnor vågar klä sig efter tycke och smak och bryr sig mindre om vad andra tänker. Detta är något något som Swefox förespråkar och vill bidra till. Cowles själv har siktet inställt på fler vinster och hoppas på att ta hem flera brittiska mästerskap i Sussex de kommande åren. 

Relaterat

Senaste