Byggnadsvårdsläger arrangeras av Byggnadsvårdsföreningen


Bilden är tagen under ett av WMP Balkongs byggvårdsprojekt.

Under sommaren kommer åtta olika byggnadsvårdsläger arrangeras på olika platser i Sverige. Bland annat kommer målarmästare, snickare och diplomerade kvarnreparatörer och andra entusiaster samlas för att restaurera gamla hus och utbilda lägrets besökare i olika traditionella svenska byggnadsvårdstekniker.

Läger kommer att hållas i:

Fjällbacka och Mullsjö den 8:e juni,

Målilla den 29:e juni,

Grimslöv den 27:e juli,

Färjestaden och Östersund den 17:e augusti,

och Borgholm den 31:a augusti,

Varje läger tar emot 8 till 12 deltagare och sedan gå igenom en rad moment. Alla deltagare får vara med och prova på varje del av restaureringsprocessen.

- Det här är ett gyllene tillfälle för de medverkande att lära sig hantverket, samtidigt som de är med och bidrar till väderkvarnens bevarande. Vi är väldigt förväntansfulla inför sommaren, säger Kennerth Gustafsson, ordförande i Ölands kvarnförening, i ett pressmeddelande om de läger som tar plats i Borgholm och Färjestaden. Se hela pressmeddelandet här: Ideella krafter rustar upp Öland i sommar - Mynewsdesk

För att anmäla dig och hitta mer information om de olika lägren som arrangeras i sommar så finns det på Byggnadsvårdsföreningens webbsida här: Vässa dina kunskaper i renovering, delta i ett byggnadsvårdsläger!

Så vad väntar ni på? Klicka in och anmäl er! Ett mycket roligt initiativ som är ett måste för alla intresserade av restaurering, renovering och byggnadsvård. Samt ett gyllene tillfälle att lära sig, och träffa andra med samma intressen.

Relaterat

Senaste