Passa dig, Branson! Tom, 16, öppnar vinylaffär i Newent

Att driva ett eget företag är ett stort steg för vem som helst, men som 16-åring är det ännu mer häpnadsväckande.

Tom Smith kommer att få avgångsbetygen imorgon – och sedan är han tillbaka i sin affär, TJ Music Record Store i The Shambles, Newent.

Affären har drivits i ungefär en månad och säljer bara vinylskivor. Han startade den med hjälp av sin pappa Neil, som driver RS Photographic i staden och uppmuntrade sin son till entreprenörsäventyret.

”Det har gått rätt bra. Pappa och farfar har alltid varit intresserade av vinylskivor så jag har vuxit upp med dem och jag tror att de har kommit på modet igen under den senaste tiden”, säger Tom.

”Ljudkvaliteten är så mycket bättre, jag lyssnar på dem istället för CD-skivor eller mp3 hela tiden. Jag funderade på att jobba hos pappa men han kom på den här idén och vi har satsat helhjärtat på den.”

Han var inte intresserad av att studera vidare så hans pappa Neil, 37, sa att låta honom gå in i arbetslivet verkade som ett logiskt steg.

”Han dricker inte, han sysslar inte med droger, han röker inte. Han är en vis ung man”, säger Neil. ”Hans enda last är att köpa gitarrer och enorma förstärkare, men han har sett mig misslyckas som musiker så istället för att försöka bli en rik och berömd rockstjärna har han kommit in i musikindustrin den här vägen. Min svåger och jag har hjälpt honom och han vet att jag finns här för att ge råd om han behöver det – och då lyssnar han på dem.”

Tom har omkring 3000 vinylskivor i lager och sa att de sällsynta skivorna med samlarvärde är generellt de som får mest uppmärksamhet. ”Det som folk inte köpte när de var yngre är såna som är värda någonting nu”, säger han.

Han har fått sällskap i The Shambles av två andra på sistone – The Courtyard Café och sandwichbaren Errols.

Är du själv intresserad av att starta eget företag och butik, så erbjuder Cash-IT.se fri rådgivning. Du får bland annat hjälp med behovsanalys, bokföringsprogram, kassasytem samt butikslösningar.

Relaterat

Senaste