Så ska fler lockas att besöka Borås


Skisser: Nilsson CRWTH 

Företagare och politiker i Borås har arbetat fram ett framtidskoncept som innebär att fler ska lockas till att turista, shoppa och roa sig i Borås, rapporterar P4 Sjuhärad. Det framtida affärskonceptet innebär att turismen till staden ska öka genom extraordinära upplevelser i form av ett äventyrsland sammankopplat med Borås djurpark. Äventyrslandet ska erbjuda unika och exotiska aktiviteter som bad med pingviner samt spännande boendeformer inne i djurparken, till exempel på den anlagda savannen.

En annan idé som de 50-tal företagare, politiker och tjänstemän bosatta i Borås har tänkt ut är att satsa på en gratisbuss mellan Borås centrum och Knalleland. Denna idé syftar till att göra Skaraborgsvägen attraktivare och öka antalet företagare och arbetstillfällen genom nya butiker, caféer och restauranger. Förslagen är inte spikade utan är idéer som kan vara möjliga att genomföra inom de närmsta årtiondena. Borås Truckservice har säkerligen en hel del bra förslag att bistå med. Företaget har sedan 1990 expanderat med hjälp av kreativa lösningar och skapat flera arbetstillfällen i Borås.

Främst är Borås känt för sin Textilhögskola, textilindustri och som hem åt en rad postorderföretag som Ellos, Gina Tricot, Haléns, H&M och NetOnNet.

Relaterat

Senaste