Säsongsarbete i fjällen – Ett bra val för unga

När vintern kommer är det många som drar fram skidutrustningen och reser till fjällen. Och med den ökade turismen behöver skidorterna mer personal som kan hjälpa till med att sköta lokaler, lära ut skidåkning, hantera skiduthyrning, liftar och restauranger och många andra saker.

Säsongsarbete innebär en tillfällig anställning över en begränsad period. I det här fallet över vinter- och skidsäsongen som brukar vara mellan december och april. På de allra flesta skidorter får personalen möjlighet till subventionerat boende och ersättning enligt kollektivavtal för hotell och restaurang, vilket är särskilt praktiskt för bland annat nyutexaminerade studenter och unga som ännu inte har eget boende.

Trots att höjda arbetsgivaravgifter har gjort det svårare för företag att anställa säsongsarbetare så är det fortfarande stort behov av personal inom området, med tusentals tjänster som tillsätts årligen.

Ansökningen till säsongsarbete i fjällen brukar vara öppen mellan augusti och september. Så om man saknar sysselsättning över vintern kan det vara dags att fila på sitt CV för att skicka in under nästa månad!

 

Relaterat

Senaste