Utbilda dig inom trädgårdsdesign

Trädgårdsintresset i Sverige är stort och vi lägger mycket tid på att få våra trädgårdar i allra bästa skick. Våra trädgårdar blir också allt mer avancerade, och i likhet med heminredning som är ett annat stort intresse för oss svenskar så handlar det nu mycket om design även i trädgården. Det handlar om att göra trädgården till en vacker förlängning av huset och att få allt att matcha som en helhet. När det gäller inspiration finns det mängder av olika böcker, tidskrifter, hemsidor, bloggar, forum och teveprogram som handlar om just trädgård, och för den som verkligen vill fördjupa sina trädgårdskunskaper finns det även en hel del kurser att gå.

På kurs kan man lära sig allt från trädgårdsdesign till hur man odlar kryddväxter eller håller snyggt i trädgården. Kurserna kan till exempel rikta sig till den som planerar att anlägga en ny trädgård, göra om en befintlig trädgård eller helt enkelt bara vill lära sig mer om växter och trädgårdsplanering. På en kurs eller föreläsning i trädgårdsdesign kan man exempelvis få lära sig hur man skapar en design som återspeglar den egna stilen och passar till huset och omgivningen, hur man lär sig att se sin trädgård på ett nytt sätt och hur man ser möjligheterna och förstärker fördelarna.

Det finns förstås även rena utbildningar i till exempel trädgårdsdesign för den som vill arbeta med detta. Som trädgårdsdesigner hjälper man andra att planera en vacker och väl fungerande trädgård som passar familjens behov och önskemål. Det kan handla om allt från en idéskiss till en hel trädgårdsplanering där allt är planerat in i minsta detalj från hur många växter som ska köpas in av varje till var de ska placeras och hur de ska skötas.

Länkar gällande utbildning:

Folkuniversitetet

Trädgårdsakademin

Vuxenskolan

Vill man testa sina kunskaper innan en utbildning påbörjas anordnar Stenbolaget en passande tävling där uppdraget är att anlägga en del av sin egen trädgård. För att delta: Innan tävlingen skall en projektplan skrivas. Projektets utveckling skall också dokuementeras under tävligens gång. Detta  Läs mer på deras hemsida.

Relaterat

Senaste